Funktionärsberättelse Cykel & Ultravasan 2023

Först ut Cykelvasan öppet spår den 11/8, 07:15-11:00, meningen var att man skulle kolla in om det ver problem med cyklarna och låna ut verktyg och se om dom hade fel vatten flaskor (inga 0,5 l colaflaskor i flaskstället) sade bara till 1 av åtskilliga tusen cyklister. Men det fanns inga verktyg att låna ut så vi 3 som hade denna eminenta uppgiften gick runt och var allmänt trevliga och pratade med cyklisterna och svarade artigt på deras frågor och det var en hel del frågor den mest frekventa var ”Vart skall jag lägga min klädpåse” Enklast i den stora DHL bilen där borta samt pekande åt rätt håll.

Lördag 12/8 var det stora Cykelvasan90, 05:00-14:00 som arenavärd, arbetet bestod i att bemanna funktioner på startplatsen, hänvisa och informera deltagarna till rätt plats och startprocedur, förbered för nästa lopp samt städa området. Det var 44 heat denna dag med 200 deltagare i varje startgrupp. Träffade på 2 bekanta Ronnie Pettersson och Keith Söderberg som jag pratade med ett tag. Ömsom sol ömsom regn hela passet. Efter detta till jobbet för att jobba kvällspass på hemtjänsten.

Lördag 19/8 var det Ultravasan90, 03:30-10:00 gick upp 02:45 för frukost tanken var arenavärd men det blev parkeringsvakt som till slut blev det mest meningslösa jag gjort i funktionärsväg och då har jag varit funktionär på många evenemang, men jag och Daniel fixade detta galant, med lite bättre skyltning så hade vi varit överflödiga samt att vi också konstaterade att en del stirriga/stressade förare kanske inte skall köra bil. Men det finns förbättringspotential på det mesta. Till sist hjälpte vi till med nedplockning av startområdet.

Denna skylt (ca: 1m hög, 50cm bred) gott folk innebär att utfarten är till HÖGER, inte rakt fram, inte vänster. Men ändå är det en del som inte kan läsa en enkel skylt. Undrar om inte skyltförståelse ingår i körkortsprov eller uppkörning. Det mest roliga är att i en lång rad med bilar (25 st) som svänger höger är det EN (1) förare som prompt skall åka vänster precis som om han inte förstod skylten. Till sitt försvar sa han att ”jag skall ju dit och pekade på vägen 25 meter bort”, då sa jag att dit kommer du om du följer alla andra bilarna åt rätt håll också.

Blev inte så många bilder tagna pga. regn, men dom som jag tog finns här https://photos.app.goo.gl/1zEyhqCdfLSi7ykm9

/Tack för att man fick vara med på sommarevenemangen i fädernas dock något blöta spår.

Om det mot förmodan är någon som möjligtvis inte tror på att det var mycket vatten på cykelvasan så kommer här ett inlägg & bilder från Vasaloppets facebooksida nedan.

I tider som dessa vill vi hälsa alla 101 Hans som är anmälda till Vasaloppets sommarvecka 2023 lite extra välkomna, det här blir ert år 💛🙌.

… Och även berätta att en annan Hans nu bidragit till att vi kommer dra om sträckningen i Cykelvasan Öppet Spår och Cykelvasan 90 direkt efter starten i Berga by 🚴‍♀️. Därefter väntar första backen upp mot högsta punkten och de övriga ca 87 km mot målet i Mora 💦😅

🟥 Ny tillfällig sträckning Cykelvasan Öppet Spår och Cykelvasan 90 2023

🟩 Ursprunglig sträckning Cykelvasan Öppet Spår och Cykelvasan 90 2023

I mitten av bilden är det sponsorplank, där var tanken att cyklisterna skulle
cykla över, men så blev inte fallet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑